Het weer in Bataviawerf

Het is vandaag in Bataviawerf. Met een temperatuur van 0 graden is het frisjes. Bekijk hieronder de weersverwachting tot wel 5 dagen vooruit voor Bataviawerf.

0°C
Graden
Windkracht 0

Bataviawerf

Beleef de 17de eeuw op de Bataviawerf!

Beleef de 17de eeuw op de Bataviawerf! Bezoek de authentieke reconstructie van VOC-schip de Batavia en luister naar de mooiste verhalen over het leven aan boord, de VOC en zeeheld Michiel de Ruyter.

Vrijwilligers nemen je mee in een gepassioneerde rondleiding over de Batavia, vol wetenswaardigheden, achtergronden en grappige details uit vroeger tijden. De vele kanonnen die de Batavia rijk is, de kombuis, de Grote Kajuit voor de elite aan boord en ‘het gemak’ waartoe het scheepsvolk veroordeeld was. Slechts een greep uit de te bezichtigen onderdelen van het schip waarmee het zeemansbestaan tot leven komt.

Op de werf wordt in verschillende ambachtelijke werkplaatsen gewerkt aan het onderhoud en de bouw van de schepen. In de beeldsnijderij worden de voor VOC-schepen zo belangrijke ornamenten en snijwerken met de hand gemaakt. Alle spijkers, scharnieren, lantaarns worden op ambachtelijke wijze vervaardigd in de smederij. De zeilmakerij zorgt voor de zeilen van de Batavia en in de tuigerij wordt de tuigage voor het schip geprepareerd.

Je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken en de scheepsbouw en de sfeer van de 17de eeuw zelf ervaren en beleven. Zo kun je in de smederij zelf een spijker maken, in de beeldsnijderij kun je een gipsen kopje uithakken en sla je eigen springtouw op de lijnbaan. Sluit aan bij een lezing voor diepgang in een bepaald onderwerp of ga met het hele gezin op ontdekking over de werf en het schip middels een speurtocht! Zo maar een greep uit de vele activiteiten die je zelf kunt doen op de werf. In de werfwinkel kun je aansluitend terecht voor handgemaakte souvenirs, boeken, spellen en leuke aandenkens aan je bezoek.

Meer info op: http://www.bataviawerf.nl/

Bataviawerf - Lelystad
Oostvaardersdijk 01-09
8244 PA Lelystad
Toon routeToon route

Deel deze pagina

Wat is het weer in jouw plaats?

Weersverwachting Bataviawerf komende 72 uren

Hier onder is de 72-uur weersverwachting voor de plaats Bataviawerf te bekijken. De verwachtingvan het weer is onder verdeeld in blokken van 6 uur om zo snel te kunnen zien of het gaan regenen, sneeuwen of dat de zon gaat schijnen. Tevens is snel te zien wat het weer in Bataviawerf de komende drie dagen gaat doen.


20 Apr, 02:00

Onbewolkt
15°C
Windkracht 2

0%
20 Apr, 08:00

Onbewolkt
13°C
Windkracht 2

0%
20 Apr, 14:00

Onbewolkt
23°C
Windkracht 3

0%
20 Apr, 20:00

Onbewolkt
20°C
Windkracht 3

0%
21 Apr, 02:00

Onbewolkt
13°C
Windkracht 3

0%
21 Apr, 08:00

Onbewolkt
11°C
Windkracht 2

0%
21 Apr, 14:00

Onbewolkt
21°C
Windkracht 2

0%
21 Apr, 20:00

Onbewolkt
19°C
Windkracht 2

0%
22 Apr, 02:00

Onbewolkt
13°C
Windkracht 2

0%
22 Apr, 08:00

Onbewolkt
12°C
Windkracht 2

0%

Meerdaagse weersverwachting Bataviawerf

Bekijk in het blok hieronder het weer voor Bataviawerf voor de komende dagen en weet gelijk of het gaat regenen, sneeuwen of dat het droog blijft in Bataviawerf.


Buienradar
Temperatuur
Windkracht

Over Het Weer Lokaal

Op de website Het Weer Lokaal vindt je het weer voor Bataviawerf. Zo is op deze pagina snel te zien wat het huidige weer is en wat het weer gaat worden in Bataviawerf door onze meerdaagse weersverwachting te bekijken. Op onze weerwebsite kun je het weer tot wel 5 dagen vooruit bekijken. Naast het weer zijn ook tal van evenementen op deze weer website terug te vinden, zowel landelijk als wel in de regio.

Volg jij Het Weer Lokaal al via Facebook?

Nee, geen interesse.

Ja, ik volg Het Weer Lokaal al.