Theaterfestival De Parade Den Haag

Vandaag is er kans op bewolkt tijdens Theaterfestival De Parade Den Haag. Met een verwachte temperatuur van 6 graden is het vandaag frisjes. Veeg naar beneden om de uitgebreide weersverwachting en meer voor Theaterfestival De Parade Den Haag te bekijken.

Bewolkt
6°C
Graden
Windkracht 1

Meerdere evenementen en activiteiten worden afgelast of verzet vanwege het coronavirus COVID-19. Alvorens het evenement te bezoeken raadpleeg dan eerst de website van de organisatie voor de actuele informatie.

Theaterfestival De Parade Den Haag

In juli vind de Parade plaats op het Malieveld van Den Haag. Het rondreizend theater komt met voorstellingen die ook te zien zijn in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. De parade bestaat uit ruim 100 theater-, dans-, mime-, en muziekvoorstellingen. Er zijn ook kindervoorstellingen. Overdag en `s avonds treden de straatartiesten voor u op.

Voor de 28e keer trekt theaterfestival de Parade deze zomer langs de vier grootste steden in Nederland; Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. De tournee start vrijdag 29 juni in het Museumpark in Rotterdam. Dit jaar staan onder andere Sander van de Pavert met Lucky TV, Alex Klaassen en Henry van Loon, Porgy Franssen, Wilbert Gieske en Toneelgroep Oostpool op de planken. In totaal spelen er 80 verschillende theater-, dans- en muziekvoorstellingen voor groot en klein. Elke avond is er gratis livemuziek en iedere dag een uitgebreide KinderParade voor kinderen van alle leeftijden.

Van Sound of Mucus tot Superhelden
Het merendeel van de voorstellingen wordt speciaal voor de Parade gemaakt en het programma wisselt regelmatig. Sander van de Pavert geeft een kijkje achter de schermen bij het maken van zijn humoristische Lucky TV- filmpjes. In The Sound of Mucus gaat Porgy Franssen met zijn broers enzussen, ook bekend als de Hollandse Franssen, de competitie aan met het andere bekende grote muzikale gezin: de Von Trapps. Nicole Beutler, in samenwerking met DOX, zoekt in haar dansvoorstelling naar de vrouwelijke kwetsbaarheid en naar durven zijn wie je bent. Hadewych Minis brengt een ode aan de vrouw in al haar facetten. In ESCAPE ROOM volgen we een Syriër, Somalier, Eritreeër en Egyptenaar die snakken naar verandering en op het punt staan om hun leven een definitieve wending te geven.

Wilbert Gieske vertelt in de muziektheatervoorstelling Wachten op Macbeth het verhaal van een soapacteur die Macbeth zou willen spelen. Toneelgroep Oostpool presenteert Allemaal mensen #5 & #6; een serie korte voorstellingen met jong talent in regie van Marcus Azzini. Wart Kamps en Stephanie Louwrier laten The Carpenters weer herleven in hun extravagant en absurd therapiespektakel. De makers van de hit Watskeburt?! de musical, presenteren Marvellous– The Deleted Scenes; de eerste superhelden saga musical happening ter wereld.

Superjazz en dreampunk
Naast alle voorstellingen spelen er ook iedere dag twee live bands. In Rotterdam spelen artiesten van onder meer North Sea Round Town. De Raad van Toezicht speelde al onder andere op North Sea Jazz Festival. Deze 12-koppige band krijgt iedereen aan het dansen met jazz en funk als belangrijkste ingrediënten. De band BRUUT! brengt hun superjazz naar de Parade. De Friese band The Home sick stond al eerder op festivals als Le Guess Who? en betovert deze zomer met hun dreampunk en psychpop de Parade. Singersongwriter Max Meser bedient met zijn nummers, geïnspireerd op muziek uit de jaren 60, iedere generatie. In totaal spelen er zo’n 50 verschillende bands.

De schatkamers van Eye Filmmuseum
Dit jaar opent Eye Filmmuseum in het Parademuseum een van haar schatkamers met een filmische installatie. Deze collectie bevat bijzondere films uit de prille jaren van de filmgeschiedenis toen films vertoond werden in de zogenaamde reisbioscoop. Op de Parade is de vroege film weer terug waar het allemaal begon. De installatie nodigt uit om de droomwereld van de vroege cinema in te stappen en verwondert de bezoeker met de speelsheid, de schoonheid, de kleuren en de rijkdom van de vroege film. Eerder stonden Nederlands Fotomuseum en Museum de Fundatie in het Parademuseum.

Data en tijden
De Parade opent –met uitzondering van Rotterdam– iedere dag om 14:00. Het eerste uur is de toegang gratis, daarna betaalt iedereen vanaf 18 jaar € 7,50. Tot 18 jaar is de entree gratis. Op de eerste vrijdag van iedere stad opent de Parade om 18:00.

Meer info op: https://deparade.nl/

Westbroekpark
Den Haag
Toon routeToon route

Deel deze pagina

Heeft u correcties en/of aanvullingen voor dit evenement stuur dan een mailtje naar info@hetweerlokaal.nl

Wat is het weer in jouw plaats?

Weersverwachting Theaterfestival De Parade Den Haag 24 uur

Hier onder is de 24-uur weersverwachting voor de plaats Theaterfestival De Parade Den Haag te bekijken. De verwachting van het weer is onder verdeeld in blokken van 3 uur om zo snel te kunnen zien of het gaan regenen, sneeuwen of dat de zon gaat schijnen. Tevens is snel te zien wat het weer in Theaterfestival De Parade Den Haag de komende 24 uur gaat doen.

23 Jan, 04:00
Bewolkt
6°C
100%
1 Bft
90%
23 Jan, 07:00
Bewolkt
6°C
100%
0 Bft
88%
23 Jan, 10:00
Bewolkt
6°C
100%
1 Bft
82%
23 Jan, 13:00
Bewolkt
7°C
100%
2 Bft
74%
23 Jan, 16:00
Half Bewolkt
7°C
84%
1 Bft
73%
23 Jan, 19:00
Licht Bewolkt
5°C
45%
1 Bft
83%
23 Jan, 22:00
Helder
4°C
4%
2 Bft
88%
24 Jan, 01:00
Helder
3°C
2%
2 Bft
89%

Meerdaagse weersverwachting Theaterfestival De Parade Den Haag

Bekijk in het blok hieronder het weer voor Theaterfestival De Parade Den Haag voor de komende dagen en weet gelijk of het gaat regenen, sneeuwen of dat het droog blijft in Theaterfestival De Parade Den Haag.


Zo
23 Jan
Bewolkt
7°C
3°C/8°C
1036 hPa
1

100%
2 Bft.

76%
0 mm
Ma
24 Jan
Zonnig
6°C
2°C/7°C
1034 hPa
1

1%
2 Bft.

71%
0 mm
Di
25 Jan
Zonnig
7°C
2°C/7°C
1037 hPa
1

10%
2 Bft.

77%
0 mm
Wo
26 Jan
Bewolkt
8°C
4°C/8°C
1034 hPa
1

100%
3 Bft.

81%
0 mm
Do
27 Jan
Lichte Regen
7°C
3°C/7°C
1027 hPa
1

62%
4 Bft.

80%
1.1 mm
Buienradar
Temperatuur
Windkracht
Zicht

Bekijk de weersverwachting voor de omliggende plaatsen

Over Het Weer Lokaal

Op de website Het Weer Lokaal vindt je het weer voor Theaterfestival De Parade Den Haag. Zo is op deze pagina snel te zien wat het huidige weer is en wat het weer gaat worden in Theaterfestival De Parade Den Haag door onze meerdaagse weersverwachting te bekijken. Op onze weerwebsite kun je het weer tot wel 5 dagen vooruit bekijken. Naast het weer zijn ook tal van evenementen op deze weer website terug te vinden, zowel landelijk als wel in de regio.

{{facebook-box2}}