Code geel:Enkele onweersbuien

Theaterfestival De Parade Amsterdam

Er is vandaag kans op half bewolkt tijdens Theaterfestival De Parade Amsterdam. Met een temperatuur van 12 graden word het frisjes. Bekijk hieronder de weersverwachting tot wel 5 dagen vooruit voor Theaterfestival De Parade Amsterdam.

Half Bewolkt
12°C
Graden
Windkracht 1

Meerdere evenementen en activiteiten worden afgelast of verzet vanwege het coronavirus COVID-19. Alvorens het evenement te bezoeken raadpleeg dan eerst de website van de organisatie voor de actuele informatie.

Theaterfestival De Parade Amsterdam

Tussen 14 t/m 30 augustus vind de Parade plaats op het Martin Luther Kingpark van Amsterdam. Het rondreizend theater komt met voorstellingen die ook te zien zijn in Utrecht, Rotterdam en Den Haag. De parade bestaat uit ruim 100 theater-, dans-, mime-, en muziekvoorstellingen. Er zijn ook kindervoorstellingen. Overdag en `s avonds treden de straatartiesten voor u op.

Voor de 29e keer trekt theaterfestival de Parade deze zomer langs de vier grootste steden in Nederland; Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. De tournee start vrijdag 29 juni in het Museumpark in Rotterdam. Dit jaar staan onder andere Sander van de Pavert met Lucky TV, Alex Klaassen en Henry van Loon, Porgy Franssen, Wilbert Gieske en Toneelgroep Oostpool op de planken. In totaal spelen er 80 verschillende theater-, dans- en muziekvoorstellingen voor groot en klein. Elke avond is er gratis livemuziek en iedere dag een uitgebreide KinderParade voor kinderen van alle leeftijden.

Van Sound of Mucus tot Superhelden
Het merendeel van de voorstellingen wordt speciaal voor de Parade gemaakt en het programma wisselt regelmatig. Sander van de Pavert geeft een kijkje achter de schermen bij het maken van zijn humoristische Lucky TV- filmpjes. In The Sound of Mucus gaat Porgy Franssen met zijn broers enzussen, ook bekend als de Hollandse Franssen, de competitie aan met het andere bekende grote muzikale gezin: de Von Trapps. Nicole Beutler, in samenwerking met DOX, zoekt in haar dansvoorstelling naar de vrouwelijke kwetsbaarheid en naar durven zijn wie je bent. Hadewych Minis brengt een ode aan de vrouw in al haar facetten. In ESCAPE ROOM volgen we een Syriër, Somalier, Eritreeër en Egyptenaar die snakken naar verandering en op het punt staan om hun leven een definitieve wending te geven.

Wilbert Gieske vertelt in de muziektheatervoorstelling Wachten op Macbeth het verhaal van een soapacteur die Macbeth zou willen spelen. Toneelgroep Oostpool presenteert Allemaal mensen #5 & #6; een serie korte voorstellingen met jong talent in regie van Marcus Azzini. Wart Kamps en Stephanie Louwrier laten The Carpenters weer herleven in hun extravagant en absurd therapiespektakel. De makers van de hit Watskeburt?! de musical, presenteren Marvellous– The Deleted Scenes; de eerste superhelden saga musical happening ter wereld.

Superjazz en dreampunk
Naast alle voorstellingen spelen er ook iedere dag twee live bands. In Rotterdam spelen artiesten van onder meer North Sea Round Town. De Raad van Toezicht speelde al onder andere op North Sea Jazz Festival. Deze 12-koppige band krijgt iedereen aan het dansen met jazz en funk als belangrijkste ingrediënten. De band BRUUT! brengt hun superjazz naar de Parade. De Friese band The Home sick stond al eerder op festivals als Le Guess Who? en betovert deze zomer met hun dreampunk en psychpop de Parade. Singersongwriter Max Meser bedient met zijn nummers, geïnspireerd op muziek uit de jaren 60, iedere generatie. In totaal spelen er zo’n 50 verschillende bands.

De schatkamers van Eye Filmmuseum
Dit jaar opent Eye Filmmuseum in het Parademuseum een van haar schatkamers met een filmische installatie. Deze collectie bevat bijzondere films uit de prille jaren van de filmgeschiedenis toen films vertoond werden in de zogenaamde reisbioscoop. Op de Parade is de vroege film weer terug waar het allemaal begon. De installatie nodigt uit om de droomwereld van de vroege cinema in te stappen en verwondert de bezoeker met de speelsheid, de schoonheid, de kleuren en de rijkdom van de vroege film. Eerder stonden Nederlands Fotomuseum en Museum de Fundatie in het Parademuseum.

Data en tijden
De Parade opent –met uitzondering van Rotterdam– iedere dag om 14:00. Het eerste uur is de toegang gratis, daarna betaalt iedereen vanaf 18 jaar € 7,50. Tot 18 jaar is de entree gratis. Op de eerste vrijdag van iedere stad opent de Parade om 18:00

Meer info op: https://deparade.nl/programma/#filter=.amsterdam

Martin Luther Kingpark
Amsterdam
Toon routeToon route

Deel deze pagina

Heeft u correcties en/of aanvullingen voor dit evenement stuur dan een mailtje naar info@hetweerlokaal.nl

Wat is het weer in jouw plaats?

Weersverwachting Theaterfestival De Parade Amsterdam 24 uur

Hier onder is de 24-uur weersverwachting voor de plaats Theaterfestival De Parade Amsterdam te bekijken. De verwachting van het weer is onder verdeeld in blokken van 3 uur om zo snel te kunnen zien of het gaan regenen, sneeuwen of dat de zon gaat schijnen. Tevens is snel te zien wat het weer in Theaterfestival De Parade Amsterdam de komende 24 uur gaat doen.

28 May, 05:00
Licht Bewolkt
11°C
46%
2 Bft
80%
28 May, 08:00
Licht Bewolkt
12°C
48%
3 Bft
71%
28 May, 11:00
Zonnig
15°C
8%
4 Bft
48%
28 May, 14:00
Zonnig
16°C
7%
4 Bft
43%
28 May, 17:00
Zonnig
15°C
7%
4 Bft
45%
28 May, 20:00
Zonnig
12°C
7%
3 Bft
62%
28 May, 23:00
Helder
8°C
6%
2 Bft
85%
29 May, 02:00
Licht Bewolkt
10°C
37%
2 Bft
69%

Meerdaagse weersverwachting Theaterfestival De Parade Amsterdam

Bekijk in het blok hieronder het weer voor Theaterfestival De Parade Amsterdam voor de komende dagen en weet gelijk of het gaat regenen, sneeuwen of dat het droog blijft in Theaterfestival De Parade Amsterdam.


Za
28 May
Zonnig
15°C
9°C/15°C
1021 hPa
0

5%
4 Bft.

49%
0 mm
Zo
29 May
Lichte Regen
12°C
9°C/12°C
1016 hPa
0

99%
4 Bft.

61%
0.6 mm
Ma
30 May
Lichte Regen
14°C
8°C/14°C
1014 hPa
0

85%
3 Bft.

49%
1.1 mm
Di
31 May
Bewolkt
16°C
9°C/16°C
1016 hPa
0

92%
2 Bft.

52%
0 mm
Wo
01 Jun
Zeer Lichte Bewolking
20°C
9°C/20°C
1018 hPa
0

11%
3 Bft.

41%
0 mm
Do
02 Jun
Lichte Regen
17°C
12°C/17°C
1015 hPa
0

100%
3 Bft.

61%
0.3 mm
Buienradar
Temperatuur
Windkracht
Zicht

Bekijk de weersverwachting voor de omliggende plaatsen

Over Het Weer Lokaal

Op de website Het Weer Lokaal vindt je het weer voor Theaterfestival De Parade Amsterdam. Zo is op deze pagina snel te zien wat het huidige weer is en wat het weer gaat worden in Theaterfestival De Parade Amsterdam door onze meerdaagse weersverwachting te bekijken. Op onze weerwebsite kun je het weer tot wel 5 dagen vooruit bekijken. Naast het weer zijn ook tal van evenementen op deze weer website terug te vinden, zowel landelijk als wel in de regio.

{{facebook-box2}}