Week van de Internationale Student

Er is vandaag kans op een dag met lichte regenval tijdens Week Van De Internationale Student. Met een temperatuur van 7 graden word het frisjes. Bekijk hieronder de weersverwachting tot wel 5 dagen vooruit voor Week Van De Internationale Student.

Lichte Regen
7°C
Graden
Windkracht 4

Week Van De Internationale Student

De Week van de Internationale Student vindt dit jaar van 16 tot 22 november plaats. Dan wordt weer eens extra duidelijk hoe belangrijk buitenlands talent voor ons land is. Nuffic roept hogescholen en universiteiten op om hun activiteiten voor internationale studenten zoveel mogelijk rond deze week te organiseren. Dit meldt Nuffic.

Webinars, career events, international food festivals en ervaringen van internationale studenten op social media. Het aantal evenementen tijdens de Week van de Internationale Student neemt ieder jaar toe.

VEEL DIVERSITEIT
Bijna iedere hogeschool of universiteit doet op zijn eigen wijze iets om de buitenlandse student in het zonnetje te zetten. “Het gaat om de kracht van het geheel”, zegt Eduard Pupupin die namens Study in Holland bij de week betrokken is. “Geen uniformiteit, maar veel diversiteit in de activiteiten.”
 
Nuffic heeft een coördinerende rol en promoot de week. “We denken mee met de instellingen en kunnen ook hulp bieden. We proberen zo veel mogelijk activiteiten in deze week te concentreren. Zo heeft het Holland Scholarschip Programma (HSP) een jaarlijkse bursalendag in de zomer. We proberen die nu in de Week van de Internationale Student te houden”, aldus Pupupin.

INTERNATIONAL FOOD FESTIVAL
“We vragen ook aan de instellingen of zij in deze week hun activiteiten rond internationale studenten willen houden. Vaak organiseren ze bijvoorbeeld een diversity week, een international food festival of een open dag voor internationale studenten. Het bereik van deze week wordt groter als je de activiteiten bundelt.”
 
Ter inspiratie staan op de website van Nuffic een aantal initiatieven die vorig jaar zijn ontplooid. Zo organiseerden gemeenten, instellingen en bedrijven The Hague4Talents en Amsterdam4talents. Er wordt nu verkend of dat in andere regio's ook mogelijk is. Dit jaar zal Nuffic via de website van WilWeg ook aandacht besteden aan de internationale ervaringen van Nederlandse studenten.

Nuffic bundelt alle evenementen die hogescholen en universiteiten organiseren en biedt een overzicht op de website Week of the International Student. Vanaf september is deze website beschikbaar. Ook wordt er actief samengewerkt met de pers en is er (digitaal) promotiemateriaal beschikbaar.

BINDING MET NEDERLAND
De week, voortvloeiend uit de internationale dag van de internationale student op 17 november, is bedoeld om het belang van internationaal talent voor Nederland te laten zien. Ze dragen bij aan de kwaliteit van het hoger onderwijs via de international classroom, ze versterken de lokale kenniseconomie, ze vormen een belangrijke vestigingsfactor voor bedrijven en ze dragen bij aan de Nederlandse schatkist.
 
Pupupin hoopt dat de week voor internationale studenten een stimulans is om lid te worden van het Holland Alumni Network. “Binding met Nederland is heel belangrijk. Uit de International Student Survey blijkt dat je welkom voelen een belangrijke factor vormt voor de aantrekkingskracht van een land. Daarom organiseren wij deze week.”


Deel deze pagina

Wat is het weer in jouw plaats?

Meerdaagse weersverwachting Week van de Internationale Student

Bekijk in het blok hieronder het weer voor Week van de Internationale Student voor de komende dagen en weet gelijk of het gaat regenen, sneeuwen of dat het droog blijft in Week van de Internationale Student.


Ma 27 Jan


Matige Regen
9°C
6°C/9°C
1004 hPa
Windkracht
4
1

98%

6.6 mm

82%

Di 28 Jan


Lichte Regen
6°C
4°C/6°C
995 hPa
Windkracht
5
1

97%

1.8 mm

54%

Wo 29 Jan


Geheel Bewolkt
6°C
3°C/6°C
1009 hPa
Windkracht
4
1

93%

68%

Do 30 Jan


Matige Regen
6°C
3°C/9°C
1010 hPa
Windkracht
3
1

89%

4.5 mm

75%

Vr 31 Jan


Lichte Regen
8°C
8°C/11°C
1010 hPa
Windkracht
4
1

100%

2.5 mm

80%
Buienradar
Temperatuur
Windkracht
Zicht

Over Het Weer Lokaal

Op de website Het Weer Lokaal vindt je het weer voor Week van de Internationale Student. Zo is op deze pagina snel te zien wat het huidige weer is en wat het weer gaat worden in Week van de Internationale Student door onze meerdaagse weersverwachting te bekijken. Op onze weerwebsite kun je het weer tot wel 5 dagen vooruit bekijken. Naast het weer zijn ook tal van evenementen op deze weer website terug te vinden, zowel landelijk als wel in de regio.

{{facebook-box2}}