Truckstar Festival

0°C
Graden
Windkracht

Meerdere evenementen en activiteiten worden afgelast of verzet vanwege het coronavirus COVID-19. Alvorens het evenement te bezoeken raadpleeg dan eerst de website van de organisatie voor de actuele informatie.

Truckstar Festival

In het weekend van 24 en 25 juli 2021 vind in Assen het Truckstar Festival plaats. Met 2.200 vrachtwagens en 55.000 bezoekers is het Truckstar Festival het grootste truckers evenement van Europa. Op de racebaan van Assen zijn talloze shows te zien en er is een gezellige braderie. Kortom een gezellig dagje uit voor de vrachtwagen fans.

Met ruim 2200 vrachtwagens en zo’n 57.000 bezoekers hadden we afgelopen jaar weer het allergrootste, maar vooral het leukste transportfeest van Europa. Aankomend editie van het Truckstar Festival is op 25 en 26 juli 2020. Even alles vergeten, de dure diesel, de oneerlijke concurrentie en ander gedoe; tijdens het Truckstar Festival is het ieder jaar simpelweg genieten van meer dan tweeduizend trucks. Want dat is ieder jaar de kern van het Truckstar Festival! Daaromheen: sfeer, een spectaculair baanprogramma, gezelligheid, lekker wat eten en drinken en heel veel enthousiaste bezoekers. Het Truckstar Festival is er niet alleen voor chauffeurs. Ook als je niets met vrachtwagens hebt, moet je dit feest een keer van dichtbij gezien hebben. Het gevarieerde en spannende programma voor de hoofdtribune, de prachtig showtrucks en klassiekers op het binnenterrein en de gezellige Hollandse Avond maken dit festijn een ideaal uitje voor het hele gezin!

Programma
Eigenlijk begint het Truckstar Festival op vrijdag al. ’s Morgens start het binnenrijden. In eerste instantie zijn het de bijzondere trucks uit de speciale categorieën, die binnenkomen, gevolgd door de trucks die langs de baan komen te staan. Het binnenrijden is een spektakel op zich, wat ieder jaar door vele mensen langs de kant van de weg wordt aanschouwd.

Na het inparkeren staan alle 2.200 trucks mooi opgesteld op de paddock en langs de baan, samen met de bijbehorende bankstellen, barbecues, biertap en zwembaden. Voor alle chauffeurs en aanhang is het feest dan al begonnen. Het 4 kilometer lange lintdorp van de baan is zeker de moeite waard om langs te slenteren. De chauffeurs die er met hun truck staan, nemen ieder jaar de meest opvallende dingen mee zoals zwembaden in containers, hele varkens aan het spit, speciaal gemaakte barretjes, gezellige muziek.

Op zaterdag en zondag hebben we op het rechte eind van het TT Circuit de hele dag show en spektakel. Naast de vaste onderdelen zoals de caravanraces, racetrucks en de chauffeursspelen hadden we afgelopen jaar ook meerdere optredens van Indian Pete, een motorshow van Bleuk en een defilé van Scania ter ere van haar 125-jarig bestaan.

Het kloppend hart van het binnenterrein, de paddock, is het beursplein. De grote truckmerken zijn ook in 2020 vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er ook altijd een tal van andere stands waar men bijvoorbeeld truckaccessoires en schaalmodellen aanbiedt, maar ook andere bedrijven actief in de transportsector zijn aanwezig. Het Beursplein is geopend op zaterdag van 10:00 t/m 18:00 uur en op zondag van 10:00 t/m 17:00 uur. Naast het beursplein hebben we ook een uitgebreide en gezellige chauffeursbraderie.

Op de paddock staan altijd de mooiste vrachtwagens uit onze zogeheten speciale categorieën. Denk daarbij aan Special Paint-trucks en Showtrucks. Het is zeer de moeite waard om een rondje door de showstraat te lopen (ook in het donker is dit opnieuw erg spectaculair).

Er staan zo’n 250 opgebouwde auto’s uit binnen- en buitenland. De auto’s die voorzien zijn van airbrush vallen in de categorie Special Paint, alle anderen in de categorie Showtrucks. Voor beide categorieën is ook een verkiezing.

Het Truckstar Festival heeft een indrukwekkend eind. Want zo lang als het duurt om de meer dan 2200 trucks in te parkeren, zo snel zijn ze het terrein weer af. Op zondag om 16.30 uur begint het grote uitrijden. En vooral het grote uitzwaaien. Tienduizenden mensen langs de kant van de snelweg zwaaien de chauffeurs uit. Tot aan Amersfoort staan ze op de viaducten en bij benzinepompen in de bermen. Kippenvel!

Openingstijden kassa’s circuit:

Zaterdag:
07:00 – 22:00 Ingang: Motorpark achter de Hoofdtribune
07:00 – 19:00 Ingang: Strubbentribune
07:00 – 23:00 Ingang: Hoofdpoort bij het Welcome Center
07:00 – 18:00 Ingang: Camping Ruskenhoek

Zondag:
07:00 – 16:00 Ingang: Motorpark achter de Hoofdtribune
07:00 – 16:00 Ingang: Strubbentribune
07:00 – 16:00 Ingang: Hoofdpoort bij het Welcome Center
07:00 – 16:00 Ingang: Camping Ruskenhoek

Openingstijden hoofdrestaurant
Vrijdag: Restaurant: 11.00-24.00 uur. | Bar: 17.00-24.00 uur.
Zaterdag: Restaurant: 07.30-22.00 uur.  | Bar: 10.00-22.00 uur.
Zondag: Restaurant: 07.30-19.00 uur. | Bar: 10.00-19.00 uur

Meer info op: https://truckstar.nl/truckstar-festival-home/

Truckstar Festival
Assen
Toon routeToon route

Deel deze pagina

Heeft u correcties en/of aanvullingen voor dit evenement stuur dan een mailtje naar info@hetweerlokaal.nl

Wat is het weer in jouw plaats?

Meerdaagse weersverwachting Truckstar Festival

Bekijk in het blok hieronder het weer voor Truckstar Festival voor de komende dagen en weet gelijk of het gaat regenen, sneeuwen of dat het droog blijft in Truckstar Festival.


Buienradar
Temperatuur
Windkracht
Zicht

Bekijk de weersverwachting voor de omliggende plaatsen

Over Het Weer Lokaal

Op de website Het Weer Lokaal vindt je het weer voor Truckstar Festival. Zo is op deze pagina snel te zien wat het huidige weer is en wat het weer gaat worden in Truckstar Festival door onze meerdaagse weersverwachting te bekijken. Op onze weerwebsite kun je het weer tot wel 5 dagen vooruit bekijken. Naast het weer zijn ook tal van evenementen op deze weer website terug te vinden, zowel landelijk als wel in de regio.

{{facebook-box2}}