Code geel:In het noorden dichte mist

Open Toren Dag Amsterdam

Vandaag is er kans op mistig tijdens Open Toren Dag Amsterdam. Met een verwachte temperatuur van 2 graden is het vandaag ijskoud. Veeg naar beneden om de uitgebreide weersverwachting en meer voor Open Toren Dag Amsterdam te bekijken.

Mist
2°C
Graden
Windkracht 3

Open Toren Dag Amsterdam

Op zaterdag 21 maart 2020 bent u van harte welkom op de achtste Open Toren Dag in Amsterdam. Op deze feestelijke dag openen 21 historische en hedendaagse torens tussen 10.00 uur en 16.00 uur hun deuren voor het publiek.  

Opening
De officiële opening (uitsluitend bestemd voor genodigden na plaatsing op onze gastenlijst) vindt plaats in de A’DAM LOOKOUT, gelegen tegenover het Centraal Station in Amsterdam-Noord. Wij zijn erg verheugd dat wij wederom twee enthousiaste ‘openers’ bereid hebben gevonden de aftrap te geven. Dit zijn Sander Groet, initiator van en partner in de A’DAM Toren en A’DAM LOOKOUT, en Peter Elenbaas, fotograaf van onder meer De Grote Amsterdam Onbewolkt. 

Carillons
Om de opening in de hele stad te benadrukken spelen om 10:00 uur de carillons van Koninklijk Paleis Amsterdam, de Zuidertoren (geen deelnemer OTD 2019 i.v.m. renovatie van de toren) en de Oudekerkstoren.  

Activiteiten
Gedurende de Open Toren Dag zijn er vele activiteiten in en rondom de torens voor de bezoekers waaronder kunsttours, muziek, wandelingen langs torens en een foto- en filmwedstrijd met leuke, Amsterdamse prijzen.

Afsluiting
De Open Toren Dag 2019 wordt om 16.00 uur traditioneel muzikaal afgesloten door beiaardier Gideon Bodden vanuit de Oudekerkstoren. 

Aanmelden
In verband met de veiligheid is het aantal bezoekers gemaximaliseerd en dient u zich voor bepaalde torens aan te melden. Dit kan pas vanaf 10 maart 2019 om 10:00 uur!   

De 21 deelnemende torens aan de Open Toren Dag Amsterdam 2019:
Centrum:        De Bijenkorf, Kalverpassage / Blue Amsterdam, Oudekerkstoren, Posthoornkerk, Zilveren Toren / Level Eleven Amsterdam.
Oost: Lloyd hotel, UP Office Building, QO, Van der Valk hotel – Amsterdam.
West: Ramada Apollo Amsterdam Centre. 
Noord: A’DAM LOOKOUT, Brugwachtershuisje, Nautique Living, Ransdorpertoren. 
Zuid: Oranjekerk
Zuidas:  ABN AMRO hoofdkantoor & Circl, Crowne Plaza Amsterdam – South, Element Amsterdam hotel, Marathontoren, Symphony toren / Arcadis, The Edge.

Wij wensen u een mooie dag met veel hoogtepunten en vergeet niet uw verrekijker mee te nemen! 

Meer info op: https://opentorendag.nl/

Open Toren Dag
Amsterdam
Toon routeToon route

Deel deze pagina

Wat is het weer in jouw plaats?

Meerdaagse weersverwachting Open Toren Dag Amsterdam

Bekijk in het blok hieronder het weer voor Open Toren Dag Amsterdam voor de komende dagen en weet gelijk of het gaat regenen, sneeuwen of dat het droog blijft in Open Toren Dag Amsterdam.


Wo 20 Nov


Onbewolkt
2°C
1°C/2°C
1015 hPa
Windkracht
3
1

0%

87%

Do 21 Nov


Geheel Bewolkt
5°C
2°C/5°C
1008 hPa
Windkracht
3
1

88%

81%

Vr 22 Nov


Zwaar Bewolkt
9°C
6°C/9°C
1005 hPa
Windkracht
3
1

78%

81%

Za 23 Nov


Geheel Bewolkt
8°C
6°C/8°C
1002 hPa
Windkracht
4
1

100%

80%

Zo 24 Nov


Zwaar Bewolkt
8°C
5°C/8°C
1010 hPa
Windkracht
2
1

76%

78%

Ma 25 Nov


Lichte Regen
9°C
8°C/10°C
1009 hPa
Windkracht
4
1

100%

0.9 mm

82%
Buienradar
Temperatuur
Windkracht

Over Het Weer Lokaal

Op de website Het Weer Lokaal vindt je het weer voor Open Toren Dag Amsterdam. Zo is op deze pagina snel te zien wat het huidige weer is en wat het weer gaat worden in Open Toren Dag Amsterdam door onze meerdaagse weersverwachting te bekijken. Op onze weerwebsite kun je het weer tot wel 5 dagen vooruit bekijken. Naast het weer zijn ook tal van evenementen op deze weer website terug te vinden, zowel landelijk als wel in de regio.

{{facebook-box2}}