Open Toren Dag Amsterdam

0°C
Graden
Windkracht

Meerdere evenementen en activiteiten worden afgelast of verzet vanwege het coronavirus COVID-19. Alvorens het evenement te bezoeken raadpleeg dan eerst de website van de organisatie voor de actuele informatie.

Open Toren Dag Amsterdam

Op zaterdag 20 maart 2021 bent u van harte welkom op de achtste Open Toren Dag in Amsterdam. Op deze feestelijke dag openen 21 historische en hedendaagse torens tussen 10:00 uur en 16:00 uur hun deuren voor het publiek.


Opening
De officiële opening voor onze gasten vindt plaats in nhow Amsterdam RAI, gelegen naast de A10 bij station Amsterdam - RAI in Amsterdam-Zuid. Wij zijn erg verheugd dat wij wederom drie enthousiaste ‘openers’ bereid hebben gevonden de aftrap te geven. Dit zijn Sergio Segers, beleidsmedewerker bij Tours & Tickets, en de ondernemende zussen Lotte en Loes de Vos, eigenaren van café en restaurant Blue Amsterdam, op de bovenste verdieping van de Kalverpassage, met een 360-graden uitzicht over de stad.

Carillons
Om de opening in de hele stad feestelijk in te luiden spelen om 10:00 uur de carillons van Koninklijk Paleis Amsterdam, de Zuidertoren, de Oudekerkstoren en de Vrije Universiteit Amsterdam aan De Boelelaan.

Activiteiten.
Gedurende de Open Toren Dag zijn er vele activiteiten in en rondom de torens voor de bezoekers waaronder kunsttours, muziek, wandelingen langs torens en een foto- en filmwedstrijd met leuke aan Amsterdam gerelateerde prijzen.

Afsluiting
De Open Toren Dag 2020 wordt om 16:00 uur traditioneel muzikaal afgesloten door beiaardier Gideon Bodden vanuit de Oudekerkstoren.

Aanmelden
In verband met veiligheidseisen is het aantal bezoekers voor bepaalde torens tot een maximum beperkt. Voor die specifieke torens dient u zich vooraf aan te melden.
De aanmelding start op 8 maart 2020 om 12:00 uur.

 

De 21 deelnemende torens aan de Open Toren Dag Amsterdam 2020

 

  • Centrum:        De Bijenkorf, Kalverpassage / Blue Amsterdam,
  • Posthoornkerk, SWEETS Hotel – 202, Zilveren Toren / Level Eleven Amsterdam.
  • Oost: Lloyd hotel, QO, UP Office Building.
  • West: Cityden Amsterdam West, Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark, Rochdale.
  • Noord: A’DAM LOOKOUT, Nautique Living, Ransdorpertoren.
  • Zuid: Oranjekerk
  • Zuidas:  ABN AMRO hoofdkantoor & Circl, Crowne Plaza Amsterdam – South, Marathontoren, nhow Amsterdam RAI, The Edge, Vrije Universiteit Amsterdam.

Wij wensen u een mooie dag met veel hoogtepunten en vergeet niet uw verrekijker mee te nemen!

Meer info op: https://opentorendag.nl/

Open Toren Dag
Amsterdam
Toon routeToon route

Deel deze pagina

Heeft u correcties en/of aanvullingen voor dit evenement stuur dan een mailtje naar info@hetweerlokaal.nl

Wat is het weer in jouw plaats?

Weersverwachting Open Toren Dag Amsterdam 24 uur

Hier onder is de 24-uur weersverwachting voor de plaats Open Toren Dag Amsterdam te bekijken. De verwachting van het weer is onder verdeeld in blokken van 3 uur om zo snel te kunnen zien of het gaan regenen, sneeuwen of dat de zon gaat schijnen. Tevens is snel te zien wat het weer in Open Toren Dag Amsterdam de komende 24 uur gaat doen.

04 Dec, 19:00
Half Bewolkt
5°C
57%
3 Bft
76%
04 Dec, 22:00
Half Bewolkt
4°C
65%
3 Bft
83%
05 Dec, 01:00
Licht Bewolkt
3°C
35%
3 Bft
87%
05 Dec, 04:00
Licht Bewolkt
2°C
29%
2 Bft
88%
05 Dec, 07:00
Zeer Lichte Bewolking
2°C
15%
2 Bft
90%
05 Dec, 10:00
Zonnig
3°C
0%
2 Bft
87%
05 Dec, 13:00
Zonnig
6°C
0%
2 Bft
77%
05 Dec, 16:00
Zonnig
4°C
1%
2 Bft
81%

Meerdaagse weersverwachting Open Toren Dag Amsterdam

Bekijk in het blok hieronder het weer voor Open Toren Dag Amsterdam voor de komende dagen en weet gelijk of het gaat regenen, sneeuwen of dat het droog blijft in Open Toren Dag Amsterdam.


Buienradar
Temperatuur
Windkracht
Zicht

Bekijk de weersverwachting voor de omliggende plaatsen

Over Het Weer Lokaal

Op de website Het Weer Lokaal vindt je het weer voor Open Toren Dag Amsterdam. Zo is op deze pagina snel te zien wat het huidige weer is en wat het weer gaat worden in Open Toren Dag Amsterdam door onze meerdaagse weersverwachting te bekijken. Op onze weerwebsite kun je het weer tot wel 5 dagen vooruit bekijken. Naast het weer zijn ook tal van evenementen op deze weer website terug te vinden, zowel landelijk als wel in de regio.

{{facebook-box2}}