Herderstocht Balloo

Het is vandaag tijdens Herderstocht Balloo. Met een temperatuur van 0 graden is het frisjes. Bekijk hieronder de weersverwachting tot wel 5 dagen vooruit voor Herderstocht Balloo.

0°C
Graden
Windkracht 0

Herderstocht Balloo

Op 24 december wordt er voor de herderstocht georganiseerd in Balloo. De Herderstocht is een wandelroute van ongeveer 2,5 kilometer over het Balloërveld dat verlicht is met behulp van lampjes. Er kan gestart worden tussen 17.00 en 20.00 uur. Voor jong en oud is de Herderstocht een prachtige gelegenheid om het kerstverhaal te horen, te zien en te beleven.

De route begint en eindigt bij de schaapskooi van Balloo waar de gehele avond kerstliederen worden gezongen door een gelegenheidskoor. Het koor wordt instrumentaal begeleid en er zingen veel kinderen mee. Bij de schaapskooi kan men zich laten inschrijven bij twee Romeinse soldaten. Het symboliseert de volkstelling in de tijd van keizer Augustus. Na de inschrijving kan men de lichtjesroute volgen. Onderweg wordt op verschillende plaatsen bij een kampvuur een deel van het kerstverhaal verteld door onder andere Romeinse soldaten, herders, wijzen, een herbergier en de evangelist Lucas. Vervolgens komt men bij een schamel dak waar Jozef en Maria zich bevinden met hun pasgeboren baby in de kribbe. In de stal bevindt zich ook een ezel, zoals in het kerstevangelie vermeld staat. De herderstocht eindigt weer op de plek van de schaapskooi. Onder het genot van kerstmuziek kunt u hier warme chocolademelk kopen.

Meer info op: http://www.herderstochtballoo.nl/

Herderstocht Balloo
Balloo
Toon routeToon route

Deel deze pagina

Wat is het weer in jouw plaats?

Meerdaagse weersverwachting Herderstocht Balloo

Bekijk in het blok hieronder het weer voor Herderstocht Balloo voor de komende dagen en weet gelijk of het gaat regenen, sneeuwen of dat het droog blijft in Herderstocht Balloo.


Buienradar
Temperatuur
Windkracht

Over Het Weer Lokaal

Op de website Het Weer Lokaal vindt je het weer voor Herderstocht Balloo. Zo is op deze pagina snel te zien wat het huidige weer is en wat het weer gaat worden in Herderstocht Balloo door onze meerdaagse weersverwachting te bekijken. Op onze weerwebsite kun je het weer tot wel 5 dagen vooruit bekijken. Naast het weer zijn ook tal van evenementen op deze weer website terug te vinden, zowel landelijk als wel in de regio.

Volg jij Het Weer Lokaal al via Facebook?

Nee, geen interesse.

Ja, ik volg Het Weer Lokaal al.