Code geel:In Zuid-Limburg plaatselijk dichte mist

Fjoertoer Terschelling

0°C
Graden
Windkracht

Meerdere evenementen en activiteiten worden afgelast of verzet vanwege het coronavirus COVID-19. Alvorens het evenement te bezoeken raadpleeg dan eerst de website van de organisatie voor de actuele informatie.

Fjoertoer Terschelling

De Fjoertoer Terschelling is een bijzondere wandeltocht over Terschelling met drie verschillende afstanden: 16, 21 en 26 km. 

De veertiende Fjoertoer vindt plaats op zaterdag 27 maart 2021. De start is voor alle afstanden in Midsland; de finish bij de Brandaris op West. De starttijden van de verschillende afstanden zijn nog niet bekend.

De inschrijving opent eind 2020. U wordt hierover via deze website, middels een nieuwsbrief en via onze socialemediakanalen geïnformeerd. 

Alle deelnemers ontvangen ruim van te voren per post een stempelkaart waarop de persoonlijke starttijden staan. Hierop staan ook de bustijden vermeld van de - gratis - bussen die zowel vanaf West-Terschelling als vanaf Oosterend naar de startlocaties in Midsland rijden. Deze bussen stoppen uitsluitend bij de reguliere bushaltes langs de Hoofdweg. 

Deze stempelkaart is uw bewijs van deelname en tevens uw vervoersbewijs voor de bus van en naar de start en finish.

Op vertoon van uw stempelkaart kunt u op zaterdagmiddag van 11.00 tot 16.00 uur uw deelnemerstasje afhalen in de Westerkerk op West-Terschelling (aan het begin van de Torenstraat).

Er wordt bij alle afstanden gestart in groepen met een tussentijd van ca. 10 minuten. Dit om tijdens het wandelen een goede doorstroming te garanderen.

Tijdens het wandelen valt de nacht in en wordt het donker. Gelukkig zijn er onderweg allerlei bijzondere vuur-, licht- en geluidseffecten die de wandelaars de weg wijzen door de nachtelijke duisternis. Let op: de paden onderweg zijn niet allemaal verhard, en ook wordt er een aanzienlijk deel over het strand gewandeld. Bent u slecht ter been, dan is de Fjoertoer voor u minder geschikt. 

De minimumleeftijd voor deelname aan de Fjoertoer - ongeacht de afstand - is 16 jaar. Het meenemen van honden (ongeacht of deze aangelijnd zijn) tijdens de wandeltocht is niet toegestaan. Voor kinderen is er de Lytse Fjoertoer op vrijdagavond.

We adviseren deelnemers om onderweg een mobiele telefoon mee te nemen. Niet alleen voor noodgevallen (er staat een noodnummer op de stempelkaart), maar ook omdat de ervaring leert dat wandelaars elkaar onderweg nog wel eens kwijt willen raken, en dan is het fijn om elkaar te kunnen bereiken. 

Na afloop van de Fjoertoer (vanaf ca. 22.00 uur) rijden er bussen vanaf de Veerhaven om iedereen weer thuis te brengen. Let op: de laatste bussen vertrekken om 02.30 uur. Hierna bent u aangewezen op taxivervoer of de betaalde nachtbus. 

Meer info op: https://fjoertoerterschelling.nl/


Deel deze pagina

Heeft u correcties en/of aanvullingen voor dit evenement stuur dan een mailtje naar info@hetweerlokaal.nl

Wat is het weer in jouw plaats?

Weersverwachting Fjoertoer Terschelling 24 uur

Hier onder is de 24-uur weersverwachting voor de plaats Fjoertoer Terschelling te bekijken. De verwachting van het weer is onder verdeeld in blokken van 3 uur om zo snel te kunnen zien of het gaan regenen, sneeuwen of dat de zon gaat schijnen. Tevens is snel te zien wat het weer in Fjoertoer Terschelling de komende 24 uur gaat doen.

04 Mar, 13:00
Bewolkt
4°C
95%
4 Bft
84%
04 Mar, 16:00
Half Bewolkt
4°C
54%
5 Bft
79%
04 Mar, 19:00
Half Bewolkt
4°C
72%
5 Bft
76%
04 Mar, 22:00
Helder
4°C
3%
5 Bft
72%
05 Mar, 01:00
Helder
4°C
1%
4 Bft
72%
05 Mar, 04:00
Helder
4°C
0%
4 Bft
74%
05 Mar, 07:00
Helder
3°C
0%
4 Bft
72%
05 Mar, 10:00
Half Bewolkt
4°C
66%
3 Bft
72%

Meerdaagse weersverwachting Fjoertoer Terschelling

Bekijk in het blok hieronder het weer voor Fjoertoer Terschelling voor de komende dagen en weet gelijk of het gaat regenen, sneeuwen of dat het droog blijft in Fjoertoer Terschelling.


Buienradar
Temperatuur
Windkracht
Zicht

Bekijk de weersverwachting voor de omliggende plaatsen

Over Het Weer Lokaal

Op de website Het Weer Lokaal vindt je het weer voor Fjoertoer Terschelling. Zo is op deze pagina snel te zien wat het huidige weer is en wat het weer gaat worden in Fjoertoer Terschelling door onze meerdaagse weersverwachting te bekijken. Op onze weerwebsite kun je het weer tot wel 5 dagen vooruit bekijken. Naast het weer zijn ook tal van evenementen op deze weer website terug te vinden, zowel landelijk als wel in de regio.

{{facebook-box2}}