Dickensnight Brandevoort, Helmond

Het is vandaag tijdens Dickensnight Brandevoort, Helmond. Met een temperatuur van 0 graden is het frisjes. Bekijk hieronder de weersverwachting tot wel 5 dagen vooruit voor Dickensnight Brandevoort, Helmond.

0°C
Graden
Windkracht 0

Dickensnight Brandevoort, Helmond

Dickensnight LUSTRUM JAAR
De 16de Dickensnight te Brandevoort-Helmond vind dit jaar plaats op 9 december 2018. Dit jaar wordt de sfeermarkt voor de 15de keer georganiseerd door Stichting Dickensnight Brandevoort en vele andere, vrijwilligers uit de wijk etc...

Stichting Dickensnight Brandevoort heeft een duidelijk doel voor ogen. Ze organiseert een kerstevenement in de wijk Brandevoort te Helmond in de sfeer van Engeland van rond 1850, zoals beschreven in de boeken van Charles Dickens. De door haar opgestelde slogan luidt als volgt:

“Dickensnight, een belevenis voor jong en oud: ruik, proef en onderga de sfeer van een nostalgische markt in het decor van Brandevoort Dickensnight is vooral een sfeerfeest. Nostalgie betekent, dat kramen en marktterrein door Stichting Dickensnight Brandevoort-Helmond worden aangekleed in de sfeer van weleer. Marktkooplui wordt gevraagd zich in stijl te kleden en ook de Brandevoorter bezoekers verschijnen in passende kledij. De sfeer van Engeland rond 1850 past uitstekend in het decor van De Veste, het hart van Brandevoort. De authentieke Engelse markthal vormt het centrum van de markt. In de straatjes er omheen staan zo’n 100 kramen met kerstgerelateerde producten van een kwalitatief hoog niveau. Stichting Dickensnight Brandevoort verkiezt ook daar kwaliteit boven kwantiteit.

Naast verkoop van allerlei artikelen, is er ruim plaats voor entertainment. Op de markt loopt continue een koor rond van in Dickensstijl geklede personen. Er zijn jeugdige schoffies, verlegen tieners, arme sloebers en rijke stinkerds. Daarnaast is de norse figuur Scrooge (bekend van A Christmas Carol van Dickens) een niet weg te denken personage. Ook het Leger des Heils is ieder jaar aanwezig. Die kleine groep in uniform geklede mensen mag niet ontbreken: het Leger kent immers haar oorsprong in het Engeland uit de tijd van Dickens!

Stichting Dickensnight Brandevoort draagt ideële organisaties een warm hart toe. Unicef is al jaren van de partij. Stichting Dickensnight Brandevoort staat open voor de ondersteuning van nieuwe initiatieven!

Voor de in groten getale aanwezige jeugd in Brandevoort is ook aandacht. Oude kermisattracties, schminken, suikerspinnen, popcorn, marshmallows boven een vuurtje warm maken etc..., het kan allemaal tijdens Dickensnight!

Dickensnight startte in 2003. De organiserende vrijwilligers ontvingen destijds zo’n 1500 gasten, voornamelijk uit de eigen wijk. Afgelopen jaar bezochten zo’n 21 duizend mensen uit heel Nederland (en zelfs daarbuiten) dit evenement en werden we uitgeroepen tot Helmonder van het jaar 2016. Voor de 15de editie op Zondag 9 december 2018 verwacht Stichting Dickensnight Brandevoort minstens een zelfde aantal bezoekers als verleden jaar.

Meer info op: https://www.dickensnight.nl/

Dickensnight Brandevoort, Helmond
De Plaetse 137
5708 ZK Helmond
Toon routeToon route

Deel deze pagina

Wat is het weer in jouw plaats?

Weersverwachting Dickensnight Brandevoort, Helmond komende 72 uren

Hier onder is de 72-uur weersverwachting voor de plaats Dickensnight Brandevoort, Helmond te bekijken. De verwachtingvan het weer is onder verdeeld in blokken van 6 uur om zo snel te kunnen zien of het gaan regenen, sneeuwen of dat de zon gaat schijnen. Tevens is snel te zien wat het weer in Dickensnight Brandevoort, Helmond de komende drie dagen gaat doen.


25 May, 23:00

Half Bewolkt
12°C
Windkracht 2

33%
26 May, 05:00

Zwaar Bewolkt
10°C
Windkracht 3

73%
26 May, 11:00

Half Bewolkt
19°C
Windkracht 4

29%
26 May, 17:00

Lichte Regen
21°C
Windkracht 4

100%

0.5 mm
26 May, 23:00

Lichte Regen
16°C
Windkracht 4

98%

0.2 mm
27 May, 05:00

Lichte Regen
14°C
Windkracht 3

97%

0.2 mm
27 May, 11:00

Half Bewolkt
17°C
Windkracht 3

35%
27 May, 17:00

Lichte Regen
18°C
Windkracht 3

100%

0.1 mm
27 May, 23:00

Geheel Bewolkt
12°C
Windkracht 1

100%
28 May, 05:00

Lichte Regen
11°C
Windkracht 3

100%

0.1 mm

Meerdaagse weersverwachting Dickensnight Brandevoort, Helmond

Bekijk in het blok hieronder het weer voor Dickensnight Brandevoort, Helmond voor de komende dagen en weet gelijk of het gaat regenen, sneeuwen of dat het droog blijft in Dickensnight Brandevoort, Helmond.


Buienradar
Temperatuur
Windkracht

Over Het Weer Lokaal

Op de website Het Weer Lokaal vindt je het weer voor Dickensnight Brandevoort, Helmond. Zo is op deze pagina snel te zien wat het huidige weer is en wat het weer gaat worden in Dickensnight Brandevoort, Helmond door onze meerdaagse weersverwachting te bekijken. Op onze weerwebsite kun je het weer tot wel 5 dagen vooruit bekijken. Naast het weer zijn ook tal van evenementen op deze weer website terug te vinden, zowel landelijk als wel in de regio.

Volg jij Het Weer Lokaal al via Facebook?

Nee, geen interesse.

Ja, ik volg Het Weer Lokaal al.