Corso Vollenhove

Vandaag is er kans op half bewolkt tijdens Corso Vollenhove. Met een verwachte temperatuur van 3 graden is het vandaag koud. Veeg naar beneden om de uitgebreide weersverwachting en meer voor Corso Vollenhove te bekijken.

Half Bewolkt
3°C
Graden
Windkracht 2

Meerdere evenementen en activiteiten worden afgelast of verzet vanwege het coronavirus COVID-19. Alvorens het evenement te bezoeken raadpleeg dan eerst de website van de organisatie voor de actuele informatie.

Corso Vollenhove

Iedere laatste zaterdag van augustus rijden er huizenhoge praalwagens door de binnenstad van Vollenhove. Voor de versiering van alle corsocreaties worden miljoenen dahlia’s gebruikt. Wat er onder die dahlia’s schuilgaat, kunt u zien op de Open dag. Deze vindt plaats op zaterdag 22 augustus tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Bij alle twaalf wagenbouwgroepen bent u welkom om te komen kijken. De organisatie van het bloemencorso, de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken, nodigt u uit voor een bijzonder kijkje achter de schermen: ‘‘De laatste week nadert, dus de wagenbouwers moeten hard aan de bak. Op deze Open dag zult u ze daarom helemaal in hun element zien.’’ De wagenbouwers zijn onder andere bezig met het geraamte lassen en slijpen, foam föhnen, de figuratie oefenen en natuurlijk koffiezetten voor u.

Ook dit jaar belooft de optocht weer een spektakel te worden volgens de organisatie. Corsogroep ‘t Jakan bouwt een kleurrijke wagen met opvallende titel: ‘KWAKWAKA’WAKW’. Het idee komt van ontwerper Roald Rook, die al een ereprijs op zijn naam heeft staan. Klein Cuba neemt u mee ‘Down Under’, bij Rataplan gaan de voetjes van de vloer, maar pas op bij Fulnaho voor een vliegende barkruk. Voor Fatal Attraction wordt het dit jaar extra spannend. Zij houden de wisselbeker, mits ze opnieuw de ereprijs behalen.

Meer info op: https://www.corso-vollenhove.nl/

Corso Vollenhove
Vollenhove
Toon routeToon route

Deel deze pagina

Heeft u correcties en/of aanvullingen voor dit evenement stuur dan een mailtje naar info@hetweerlokaal.nl

Wat is het weer in jouw plaats?

Meerdaagse weersverwachting Corso Vollenhove

Bekijk in het blok hieronder het weer voor Corso Vollenhove voor de komende dagen en weet gelijk of het gaat regenen, sneeuwen of dat het droog blijft in Corso Vollenhove.


Do
15 Apr
Lichte Regen
7°C
2°C/9°C
1032 hPa
3

20%
3 Bft.

56%
0.4 mm
Vr
16 Apr
Zeer Lichte Bewolking
9°C
3°C/10°C
1030 hPa
4

18%
3 Bft.

50%
0 mm
Za
17 Apr
Zonnig
11°C
4°C/11°C
1026 hPa
4

2%
3 Bft.

47%
0 mm
Zo
18 Apr
Bewolkt
10°C
4°C/10°C
1024 hPa
4

100%
2 Bft.

71%
0 mm
Ma
19 Apr
Lichte Regen
11°C
5°C/11°C
1019 hPa
5

58%
1 Bft.

69%
0.7 mm
Di
20 Apr
Lichte Regen
11°C
7°C/12°C
1015 hPa
5

100%
2 Bft.

67%
0.6 mm
Buienradar
Temperatuur
Windkracht
Zicht

Bekijk de weersverwachting voor de omliggende plaatsen

Over Het Weer Lokaal

Op de website Het Weer Lokaal vindt je het weer voor Corso Vollenhove. Zo is op deze pagina snel te zien wat het huidige weer is en wat het weer gaat worden in Corso Vollenhove door onze meerdaagse weersverwachting te bekijken. Op onze weerwebsite kun je het weer tot wel 5 dagen vooruit bekijken. Naast het weer zijn ook tal van evenementen op deze weer website terug te vinden, zowel landelijk als wel in de regio.

{{facebook-box2}}