Chinees Nieuwjaar Den Haag

Er is vandaag kans op geheel bewolkt tijdens Chinees Nieuwjaar Den Haag. Met een temperatuur van 5 graden word het koud. Bekijk hieronder de weersverwachting tot wel 5 dagen vooruit voor Chinees Nieuwjaar Den Haag.

Geheel Bewolkt
5°C
Graden
Windkracht 2

Chinees Nieuwjaar Den Haag

Het Chinees Nieuwjaar zal zoals vanouds weer groots worden gevierd in het centrum van Den Haag. De gehele dag is er feest in het stadhuis en in Chinatown. Alle festiviteiten zijn de hele dag gratis te bezoeken.

Chinees Nieuwjaar
Het Chinees Nieuwjaar is het belangrijkste feest van het jaar in de Chinese cultuur en vindt altijd plaats aan het eind van januari of in het begin van februari, dit als gevolg van het verschil tussen de westerse en de Chinese kalender.

Geschiedenis
Volgens de overlevering, die al vele eeuwen oud is, luidt de viering het begin van iets nieuws in waarin geluk en voorspoed de hoofdrol spelen. Kwade geesten worden verdreven en al het goede komt weer terug. Om het nieuwe jaar vol goedheid te verwelkomen wordt vuurwerk afgestoken, zoals honderduizend klappers en schitterend siervuurwerk. De Chinese leeuwen- en drakendans speelt hier ook een belangrijke rol in. De draak staat bekend als symbool voor hogere afkomst en macht, de leeuw staat symbool voor geluk en voorspoed. Vandaar dat het Chinees Nieuwjaar altijd feestelijk wordt ingeluid met een kleurrijke draken- en leeuwendansparade, gepaard met veel siervuurwerk en natuurlijk een heerlijk Chinees feestmaal voor familie, vrienden en belangrijke relaties.

Jaar van de Hond 
Op 16 februari 2018 begint het Chinese Nieuwjaar, het jaar van de Hond. Als vanouds wordt het Chinese Nieuwjaar ook in Den Haag uitbundig gevierd. Er is dan de hele dag feest in en om het stadhuis van Den Haag en in Den Haag Chinatown. In Den Haag wordt dat gevierd op zaterdag 17 februari 2018.

Programma stadhuis Den Haag
De feestelijkheden beginnen om 11:30 uur met vuurwerk op het Spuiplein. Daarna is de officiële openingsceremonie in het stadhuis. De ambassadeur van China en wethouder Karsten Klein van de Gemeente Den Haag brengen volgens oude tradities de leeuwen tot leven door hun ogen rood te verven. Daarbij zullen vele hoge gasten uit binnen- en buitenland aanwezig zijn, zoals ambassadeurs en andere leden van het Corps Diplomatique, burgemeesters en wethouders uit omliggende gemeenten, parlementsleden en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties die een relatie met China hebben. Op het grote podium in het Atrium van het stadhuis begint na de opening een gevarieerd spektakel van voorstellingen door Chinese en Nederlandse artiesten. De hele dag is er een Chinese culturele markt.

11:00 Aziatische markt in het Atrium
11:30 Drakendans en vuurwerk op het Spuiplein
12:30 Openingsceremonie en speeches in het Atrium
13:00 Chinese muziek en dans in het Atrium
18:00 Einde van het programma

Programma Chinatown Den Haag
In Chinatown beginnen de feestelijkheden om 13:00 uur op de Gedempte Burgwal. Ook hier wordt het Chinese Nieuwjaar met een traditionele nieuwjaarsceremonie geopend. Daarna zullen optochten met veel leeuwen, draken, trommels en knalvuurwerk van start gaan. Die zullen de hele middag door Chinatown trekken. Op het Rabbijn Maarsenplein en het parkeerterrein achter de Bijenkorf is er vanaf 11:00 een grote Chinees Nieuwjaarsmarkt. In het JoHo-center aan de Paviljoensgracht worden presentaties gegeven over de Chinese cultuur en reizen in China.

11:00 Chinese New Year's Market rond Rabijn Maarsenplein 
13:00 Optocht draken- en leeuwendans met vuurwerk
18:00 Einde van het programma

Alle festiviteiten rond Chinees Nieuwjaar in Den Haag zijn de gehele dag gratis te bezoeken.

Meer info op: https://denhaag.com/nl/event/42846/chinees-nieuwjaar-den-haag


Deel deze pagina

Wat is het weer in jouw plaats?

Meerdaagse weersverwachting Chinees Nieuwjaar Den Haag

Bekijk in het blok hieronder het weer voor Chinees Nieuwjaar Den Haag voor de komende dagen en weet gelijk of het gaat regenen, sneeuwen of dat het droog blijft in Chinees Nieuwjaar Den Haag.


Zo 17 Nov


Geheel Bewolkt
5°C
5°C/5°C
1011 hPa
Windkracht
2
1

100%

84%

Ma 18 Nov


Matige Regen
9°C
5°C/9°C
1006 hPa
Windkracht
3
1

100%

4.6 mm

76%

Di 19 Nov


Lichte Regen
7°C
1°C/7°C
1014 hPa
Windkracht
2
1

85%

2.6 mm

78%

Wo 20 Nov


Geheel Bewolkt
5°C
1°C/5°C
1016 hPa
Windkracht
3
1

90%

73%

Do 21 Nov


Geheel Bewolkt
6°C
2°C/6°C
1007 hPa
Windkracht
3
1

100%

76%

Vr 22 Nov


Matige Regen
9°C
5°C/9°C
1007 hPa
Windkracht
3
1

100%

4.2 mm

82%
Buienradar
Temperatuur
Windkracht

Over Het Weer Lokaal

Op de website Het Weer Lokaal vindt je het weer voor Chinees Nieuwjaar Den Haag. Zo is op deze pagina snel te zien wat het huidige weer is en wat het weer gaat worden in Chinees Nieuwjaar Den Haag door onze meerdaagse weersverwachting te bekijken. Op onze weerwebsite kun je het weer tot wel 5 dagen vooruit bekijken. Naast het weer zijn ook tal van evenementen op deze weer website terug te vinden, zowel landelijk als wel in de regio.

{{facebook-box2}}