Code geel:In de nacht en ochtend kans op gladheid in Limburgse heuvels

Brabantsedag

Er is vandaag kans op mistig tijdens Brabantsedag. Met een temperatuur van 2 graden word het ijskoud. Bekijk hieronder de weersverwachting tot wel 5 dagen vooruit voor Brabantsedag.

Mist
2°C
Graden
Windkracht 3

Brabantsedag

De Brabantsedag is een begrip in Brabant, Nederland en zelfs daarbuiten. Wat ooit klein begon in 1958 trekt nu jaarlijks ruim 30.000 bezoekers. De cultuurhistorische optocht op de laatste zondag van augustus vormt het hoogtepunt van het inmiddels 9-daagse cultuurfestival. 

 

Maar liefst 16 wagenbouwersgroepen met circa tweeduizend acteurs trekken door de straten van Heeze met indrukwekkende huizenhoge theaterdecors. Het publiek wordt geboeid met expressief of juist vertederend toneelspel. Ernst en humor, werkelijkheid en fantasie wisselen elkaar af en brengen het verleden van het Hertogdom Brabant op een geheel eigentijdse wijze tot leven. Voorafgaand aan de optocht biedt de Brabantsedag een week boordevol cabaret, kunst, toneel, straattheater en muziek. Kortom, de Brabantsedag is een uniek festival met cultuur en vermaak voor jong en oud.

 

Erkend op Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed
De Brabantsedag is een evenement waar een zeer groot deel van de gemeenschap bij betrokken is. Een traditie die met de lepel ingegoten wordt en dan ook in het DNA van nagenoeg iedere Heezenaar zit. Dit, samen met de wens en de zorg om de traditie van de Brabantsedag door te geven aan nieuwe generaties en het zo levensvatbaar houden voor de toekomst, heeft ertoe geleid dat Cultuurfestival Brabantsedag in 2013 erkend is op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Meer info op: https://www.brabantsedag.nl/

Brabantsedag
Heeze
Toon routeToon route

Deel deze pagina

Heeft u correcties en/of aanvullingen voor dit evenement stuur dan een mailtje naar info@hetweerlokaal.nl

Wat is het weer in jouw plaats?

Meerdaagse weersverwachting Brabantsedag

Bekijk in het blok hieronder het weer voor Brabantsedag voor de komende dagen en weet gelijk of het gaat regenen, sneeuwen of dat het droog blijft in Brabantsedag.


Ma
05 Dec
Lichte Regen
3°C
2°C/5°C
1021 hPa
0

100%
3 Bft.

90%
4.0 mm
Di
06 Dec
Lichte Regen
6°C
4°C/6°C
1021 hPa
0

100%
3 Bft.

75%
0.6 mm
Wo
07 Dec
Lichte Regen
7°C
3°C/7°C
1018 hPa
0

84%
2 Bft.

68%
0.4 mm
Do
08 Dec
Regen En Sneeuw
3°C
2°C/4°C
1009 hPa
0

84%
3 Bft.

95%
0.5 mm

0.1 mm
Vr
09 Dec
Bewolkt
2°C
-0°C/2°C
1007 hPa
0

100%
2 Bft.

80%
0 mm
Buienradar
Temperatuur
Windkracht
Zicht

Bekijk de weersverwachting voor de omliggende plaatsen

Over Het Weer Lokaal

Op de website Het Weer Lokaal vindt je het weer voor Brabantsedag. Zo is op deze pagina snel te zien wat het huidige weer is en wat het weer gaat worden in Brabantsedag door onze meerdaagse weersverwachting te bekijken. Op onze weerwebsite kun je het weer tot wel 5 dagen vooruit bekijken. Naast het weer zijn ook tal van evenementen op deze weer website terug te vinden, zowel landelijk als wel in de regio.

{{facebook-box2}}