Eerste zomerstorm Francis trekt over Nederland

De eerste zomerstorm Francis heeft vooral in de kust provincies al de nodige schade aangebracht. Sinds gisterenavond trok Francis over het land. Zo liet de zomerstorm Francis zich gisteravond rond 21.00 uur voor het eerst gelden in het westen van het land. In IJmuiden werden een uur lang windstoten van windkracht 9 gemeten, waarmee er officieel sprake was van een zomerstorm. In de nacht breidde de storm zich uit naar andere plekken van het land.

Zo zijn er op diverse plaatsen bomen omgewaaid, waaronder in Den Haag waar een persoon gedeeltelijk vast kwam te zitten onder een boom. Voorbijgangers hielpen haar er onder vandaan en ze is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. In regio Rotterdam zijn er twee bomen op auto’s terecht gekomen.

De komende uren blijven we nog wel even overlast houden van de zomerstorm Francis. Tegen het einde van de dag zal de wind afnemen.

Deel deze pagina

Weerfoto

Is het een vogel? Een vliegtuig? Nee het is een wolk :) Zojuist gespot boven Bergambacht | Jan Valkenburg

Advertentie ruimte

Nieuws berichten

Waarom krijgen stormen een naam?

Sinds september 2019 geeft het KNMI stormen die aanleiding geven tot code oranje of rood een naam. Binnen West-Europa gebeurde dit al sinds 2015.
Lees verder

Eerste zomerstorm Francis trekt over Nederland

De eerste zomerstorm Francis heeft vooral in de kust provincies al de nodige schade aangebracht.
Lees verder

Het Weer Lokaal blijft vernieuwen

Onlangs hebben wij onze website voorzien van een mooi blog met het laatste nieuws. Met dit eerste blogartikel willen we je hier over informeren.
Lees verder

Advertentie ruimte

{{facebook-box2}}