Ontsteking Zendmast IJsselstein

Er is vandaag kans op licht bewolkt tijdens Ontsteking Zendmast IJsselstein. Met een temperatuur van 6 graden word het frisjes. Bekijk hieronder de weersverwachting tot wel 5 dagen vooruit voor Ontsteking Zendmast IJsselstein.

Licht Bewolkt
6°C
Graden
Windkracht 4

Ontsteking Zendmast IJsselstein

Zaterdag 7 december, rond acht uur ’s avonds, dan gaat De Grootste Kerstboom in IJsselstein voor de 21ste keer aan. Dit dankzij de steun van duizenden donateurs, tientallen ‘Vrienden’ en een aantal trouwe sponsoren. Hoofdact tijdens het ontstekingsevenement is Lee Towers. Hij mag een Kerstboom-routinier worden genoemd: ook in 1993 en 2003 zong Lee Towers bij het ontsteken van de verlichting.

De voorbereidingen voor de ontsteking verlopen voorspoedig. Vorig jaar zijn nieuwe lampen in gebruik genomen. Dat was nodig na de blikseminslag in 2017. De reacties waren uitermate positief. De Grootste Kerstboom was als vanouds bij goed weer op vele tientallen kilometers afstand te zien. De 120 Osram HQL Ledlampen van zijn inmiddels uit hun zomerslaap gehaald en gecontroleerd. Ze zullen in de loop van november in de Gerbrandytoren worden gehesen. Professionals van Volker Wessels Telecom en Ampco Flashlight Rental zullen deze klus klaren, geholpen door een groep enthousiaste vrijwilligers.

Voorzitter Mieke Kromwijk van de stichting De Grootste Kerstboom: “Dit jaar plukken we bij de voorbereidingen de vruchten van het vele werk dat we vorig jaar hebben verzet. De nieuwe verlichting heeft zich bewezen en ligt klaar voor gebruik. De begroting is nagenoeg rond en de artiesten zijn geboekt. Het aftellen naar de ontsteking is begonnen, nog een paar weken en de boom is weer een stralend middelpunt van de regio.”

In 1992 onderging de Gerbrandytoren voor het eerst een Kerst-metamorfose. De Grootste Kerstboom brandt continu van zaterdag 7 december 2019 tot en met zondag 6 januari 2020.

Ontstekingsprogramma met Lee Towers
Het ontstekingsevenement vindt zoals ieder jaar plaats op het Podiumterrein in IJsselstein. Het programma begint om kwart over zeven met gezellige muziek van DJ Silvan Stoet, al jaren de vaste gastheer van het ontstekingsevenement. Aansluitend vindt een optreden plaats van de lokale band Since21.

De officiële druk-op-de-knop is rond acht uur. Terwijl De Grootste Kerstboom voor de 21ste straalt zingt Lee Towers. De komst van de sympathieke zanger is mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van de Plus supermarkten in IJsselstein.

Meer info op: https://degrootstekerstboom.nl/

Het Podium
Podiumweg 2
3401 BL IJsselstein
Toon routeToon route

Deel deze pagina

Wat is het weer in jouw plaats?

Meerdaagse weersverwachting Ontsteking Zendmast IJsselstein

Bekijk in het blok hieronder het weer voor Ontsteking Zendmast IJsselstein voor de komende dagen en weet gelijk of het gaat regenen, sneeuwen of dat het droog blijft in Ontsteking Zendmast IJsselstein.


Ma 09 Dec


Lichte Regen
6°C
4°C/6°C
1014 hPa
Windkracht
3
1

89%

68%

Di 10 Dec


Lichte Regen
5°C
3°C/6°C
1021 hPa
Windkracht
4
0

100%

0.3 mm

66%

Wo 11 Dec


Lichte Regen
8°C
4°C/8°C
1006 hPa
Windkracht
2
0

95%

1.7 mm

76%

Do 12 Dec


Matige Regen
5°C
3°C/6°C
1001 hPa
Windkracht
4
0

2%

9.2 mm

73%

Vr 13 Dec


Matige Regen
5°C
3°C/8°C
970 hPa
Windkracht
3
0

96%

5.5 mm

90%

Za 14 Dec


Lichte Regen
7°C
4°C/7°C
987 hPa
Windkracht
4
0

56%

1.1 mm

63%
Buienradar
Temperatuur
Windkracht

Over Het Weer Lokaal

Op de website Het Weer Lokaal vindt je het weer voor Ontsteking Zendmast IJsselstein. Zo is op deze pagina snel te zien wat het huidige weer is en wat het weer gaat worden in Ontsteking Zendmast IJsselstein door onze meerdaagse weersverwachting te bekijken. Op onze weerwebsite kun je het weer tot wel 5 dagen vooruit bekijken. Naast het weer zijn ook tal van evenementen op deze weer website terug te vinden, zowel landelijk als wel in de regio.

{{facebook-box2}}